Énidő

2017.11.11.

Ez az élmény minden nőnek járna karácsonyra!

Amiről a legtöbb esetben a nő maga mond le: énidő, minőségi idő, idő önmagára. Most itt a lehetőség, hogy olyan ajándékot adj, ami feltölti, egészségesebbé teszi, és ami közben csakis önmagára figyelhet.


Miért bíztatlak erre? Mert pontosan tudom, hogy a legtöbb vendégem nehezen szakad el a családjától, én is. Mert önfeláldozóak vagyunk, mert a lehető legjobbat akarjuk megadni nekik.

Tavaly karácsonykor én és a férjem élménnyel leptük meg egymást, nem tárgyakkal. Sokkal jobban örültem neki, mint egy sokadik kacatnak. Sokunk sajnálja magára az időt, feláldozza magát a család oltárán. Pedig nekünk is szükségünk van a kikapcsolódásra, olyan időre, amit csakis önmagunkra fordíthatunk.

Egy ilyen lehetőség lehet egy jógaóra, vagy masszázs. Ezek konkrét testi, de akár lelki problémák megoldásában is segíthetnek. Leggyakoribb a nyak,- hát-, derékfájdalom, porckorongsérv. Ugyanakkor ilyen lehet a rendszeres ülőmunka okozta fájdalom, vagy a stressz.

 

A minél hatásosabb eredmény elérése érdekében gyakran alkalmazom a köpölyt is a masszázs során, amely fellazítja az izmokat. Természetes, növényi olajokat is szívesen használok, együtt dolgozom képzett aromaterapeutával, természetgyógyásszal is. Így speciálisan tudunk az adott problémára többféle megoldást nyújtani.

Probléma specifikusan masszírozok, ha kell, ötvözöm a keleti és nyugati masszázsformákat.

Tapasztalataim alapján a nyak-, vállfájdalomra a nyugati, olajos masszázs, akár köpöllyel kombinálva a leghatékonyabb. Derék, csípő körüli problémákra a keleti masszázsok, korokan, thai masszázs a jobb. A keleti masszázsok ruhában történnek, a talajon elhelyezett matracon.

 

Jógaoktatóként ászanákat (jóga gyakorlatot) is szoktam mutatni a vendégeknek, amelyek kilazítják a problémás részeket. Arra bíztatom őket, hogy otthon is gyakoroljanak. Persze egy „normál” jógaóra hatékonyabb, de olykor pár perc átmozgatás is sokat segíthet. Mindenki rohan, szorosan kell beosztanunk az időnket, ezért kellenek olyan megoldások, amelyek gyorsan elvégezhetőek, és hatásosak is egyben.

 

Szeretettel várlak jógára, masszázsra, vagy azt megbeszélni, milyen élményajándék lenne a legmegfelelőbb karácsonyra annak, akit szeretsz.

vissza